بسیاری از والدین از اینکه کودکشان بتواند زبان دوم را بفهمد و صحبت کند راضی هستند؛ اما روان و سلیس بودن کودک در استفاده از زبان دوم مسئله ای دیگر است که همانند نقشی است که بر سنگ حک می شود و تا همیشه خواهد ماند.
محدوده این روانی و سلیسی از اطلاعات ابتدایی آغاز می شود و تا مرحله رسیدن به زبان بومی و مادری پیش می رود. همچنین اطلاعات فعال و غیر فعال و نیز مراحلی از دانش خواندن و نوشتن نیمه کامل تا کامل وجود دارند.
محققان دریافته اند که دانستن نام حروف الفبا بهترین شاخص مهارت های نوشتاری است. اما چگونه باید علاقه کودک را به حروف الفبا جلب کرد؟ جواب آن است که یادگیری را از طریق تفریح و سرگرمی انجام دهید و صبر کنید تا کودک خودش به دانستن بیشتر علاقه نشان دهد.
روش خوبی که برای پرورش مهارت خواندن و نوشتن در هر زبانی وجود دارد، این است که همراه با کودکتان کتاب بخوانید. تنها مطمئن باشید که کتاب هایی که انتخاب می کنید کاملا مطابق با سن او باشند و متن نوشتاری مناسبی، با حروف بزرگ داشته باشند و موضوعشان به گونه ای باشد که بتوان آن را بسط و گسترش داد و یا در مورد آن بحث و تبادل نظر کرد.
به طور کلی برای کودکان دوزبانه یا چندزبانه، یادگیری خواندن و نوشتن هیچ تفاوتی با کودکان تک زبانه ندارد. اگرچه این کودکان به مدت زمان بیشتری نیاز دارند تا بتوانند مهارت لازم را در دو یا چند سیستم زبانی کسب کنند.