تحقیقات جدید نشان داده اند که دوزبانگی تاثیرات مثبتی در زمینه شناختی در سالهای آینده زندگی شخص خواهد داشت. بنا بر تحقیقات منتشر شده مغز و اعصاب در روزنامه موسسه عصب شناسی آمریکا و موسسه عصب شناسی کودک در این کشور، تحقیقات جدید نشان می دهند که دوزبانگی و یا صحبت کردن به دو زبان، تاثیرات مثبتی بر روی افزایش سن مغز خواهد داشت.
بیان شده است که دوزبانگی، مهارتهای شناختی را در سالخوردگی، تقویت می کند. مطالعات انجام شده، اولین قدمهای مهمی را در درک تاثیرات یادگیری زبان دوم و بالا رفتن سن مغز فراهم کرده است.
با بالا رفتن سن مغز، قدرت فعالیت های شناختی مغز کاهش می یابد؛ مخصوصا در موارد هوش و موارد مربوط به خواندن و حافظه؛ اما نتایج به دست آمده در این تحقیقات نشان داده اند که کسانی که به دو یا چند زبان صحبت می کنند، در سالهای آینده زندگیشان، به طور قابل ملاحظه ای توانایی های شناختی بسیار بالاتری نسبت به آنچه پیش بینی می شده است، دارند. این توانایی های بارز در زمینه هوش عمومی و خواندن دیده شده است. این تاثیرات در مورد کسانی که زبان دوم یا سومشان را در سالهای اولیه زندگیشان یاد گرفته اند به مراتب بیشتر بوده است.
دوزبانگی مفهوم پیچیده ای نیست و بنا بر آنچه که در این سالها مطالعه و تحقیق شده است، یادگیری دو یا چند زبان تاثیر بسیار مثبتی بر روی فرآیندها و فعالیت های مغزی خواهد داشت و زمانی که این روند در سالهای اولیه زندگی انسان اتفاق بیفتد، تاثیرات مثبت در مغز انسان نهادینه می شوند.
مترجم و مولف: مونا منتها
کارشناس ارشد زبانشناسی
مربی کودک